SD-WAN, niet langer toekomstmuziek


Jarenlang was SD-WAN toekomstmuziek, te abstract, een modetrend en rocket science. Inmiddels wordt het door steeds meer bedrijven geïmplementeerd (bv. Siemens) en zien ook steeds meer andere bedrijven de voordelen die SD-WAN met zich meebrengt.

Waarom willen organisaties SD-WAN?

Voor veel organisaties is internet het belangrijkste netwerk geworden. Door digitale transformatie zijn de eisen aan bedrijfsnetwerken steeds complexer geworden. Medewerkers verwachten dat het netwerk te allen tijde beschikbaar is en dat alle applicaties naar behoren functioneren. Dit zorgt inmiddels bij veel bedrijven tot ingewikkelde infrastructuren die met man en macht (en geld) overeind worden gehouden. En toen was daar SD-WAN… Lange tijd toekomstmuziek, maar inmiddels wereldwijd omarmd. Ook in Nederland kiezen steeds meer bedrijven voor SD-WAN. Logisch, want SD-WAN is de ideale oplossing om bedrijfsnetwerken veel beter controleerbaar te maken voor de IT-afdeling. Waarom:
  • Gecentraliseerd beheer (In plaats van duizenden handmatig geconfigureerde routers)
  • Meer efficiëntie van het bestaande netwerk.
  • Verbeterde stabiliteit en beveiliging van het bedrijfsnetwerk.

Aansluiten op je bestaande WAN-systeem

SD-WAN staat voor Software Defined WAN. Dankzij SD-WAN is het voor bedrijven eenvoudiger om losse bedrijfslocaties aan te sluiten op het interne netwerk. SD-WAN is geen alternatief voor WAN, maar eerder een aanvulling op het bestaande WAN-systeem. SD-WAN oplossingen kunnen naadloos worden geïntegreerd in een bestaand MPLS netwerk.

Meer weten?

Met SD-WAN is jouw organisatie verzekerd van de hoogst haalbare netwerkperformance zonder concessies te doen op gebied van beveiliging of dataprivacy. Staat SD-WAN implementatie op je verlanglijstje? Of wil je meer weten over wat deze technologie voor jouw organisatie kan betekenen? ➞ Neem contact op