Adoptie van de cloud: Korte sprint vs. Big Bang

cloud migratie voicebyte

Bedrijven stappen massaal over naar ‘de cloud’. Logisch, want de beloofde voordelen zijn prachtig: meer flexibiliteit, goed schaalbaar en minder kosten. Maar wanneer zie je de eerste resultaten van je investering terug? Nou, dat is afhankelijk van de werkwijze!

Korte Sprint

Neem als voorbeeld een fabrikant die zich, in eerste instantie, richt op het verplaatsen van slechts 100 workloads naar een public cloud. Deze actie duurt drie maanden en wordt een ‘korte sprint’ genoemd. Dankzij deze werkwijze kan de fabrikant de meest essentiële zaken eerst laten overzetten en worden de eerste resultaten zichtbaar.

Na de eerste korte sprint van 100 workloads werden extra sprints ingepland (sommige parallel) om 300 apps in elke sprint te krijgen. Na drie jaar beschikte de fabrikant over de juiste applicaties en gegevens in de cloud.

Big Bang

Ander voorbeeld: een telecombedrijf dat alle kernsystemen in drie jaar naar de cloud wilde verplaatsen (redelijk ambitieus). Simpelweg kwam het plan neer op:

  • het inventariseren en begrijpen van duizenden workloads,
  • het creëren van nieuwe beveiliging en rechtenstructuur.

De overgang verliep volgens planning, maar het team had grote moeite om bezuinigingen te voorkomen doordat resultaten nog niet aangetoond konden worden. Na drie jaar was het eindelijk zover en werd het nieuwe platform in één keer gelanceerd. Pas vanaf dit spreekwoordelijke ‘Big Bang’ moment kon de organisatie het resultaat van de werkzaamheden gaan beoordelen.

Wat werkt beter?

Voor onze klanten voeren wij succesvol cloudmigraties uit via korte sprints. Waarom?

  • Als organisatie ga je op korte termijn profiteren van de vele voordelen.
  • Eventuele problemen komen direct aan het licht. Je ontdekt ze niet pas na de feestelijke Big Bang #kater
  • De kort-sprint benadering sluit beter aan bij veel bedrijven. Leidinggevenden en beleggers verwachten resultaat binnen enkele maanden, niet pas over jaren.

 

> Lees meer over onze cloudoplossingen
> Bekijk alle blogs

Het pannenkoekenvirus 1.0

Veel organisaties hebben het, maar zijn zich er niet van bewust. Waarschijnlijk jouw organisatie er meerdere en zorgen ze in meer of mindere mate voor beveiligingsrisico’s. Het pannenkoekenvirus is niet nieuw, maar wel een onderschat probleem binnen organisaties.

(meer…)

Case: Security verhogen

Opdracht: Risicoanalyse IT-omgeving
Klant: Beheerder van een uitgebreid portfolio aan vastgoedinvesteringen.

Kennis is macht. Kennis van anderen is meer macht. Bedrijfsspionage is van alle tijden. Informatie is kostbaar en is waardevolle handelswaar voor criminelen en sinds het internettijdperk ook overal beschikbaar. Jouw informatie ook. Dat wist ook onze klant met een uitgebreid portfolio aan vastgoedinvesteringen. (meer…)

Bring your own!

Bring your own device voicebyte

BYOD. Say what? Een marketingterm die bedrijven moest overtuigen om veel geld uit te geven aan nieuwe hardware, nieuwe licenties en meer consultants. Want bring your own device (BYOD) ging bedrijven geld besparen. Toch?

Bring Your Own Device Disaster

IT-beheerders kregen spontaan hoofdpijn. Zij die altijd werkten met vaste profielen, dichtgetimmerde Windows images en een afgesloten netwerk voor apparaten zagen het dan ook niet zitten. Maar consultants & managers hebben echter (meer…)

Case: Laptop weg, data op straat?

Probleem: Dataverlies
Klant: Beheerder van een uitgebreid portfolio aan vastgoedinvesteringen.

Werknemers nemen hun laptop mee op vakantie. Laten hem in de auto liggen als ze even een boodschap doen en zijn meestal niet zo zuinig op de spullen van de baas. Herkenbaar? Wel voor onze klant…

Welke data gaat precies verloren?

Jaarlijks werden bij onze klant wel erg veel laptops ‘gebruikt’. Het meest vervelende was vooral (meer…)

Voorkom duizenden euro’s schade in 5 stappen

ransomware voorkomen

Ransomware, malware en phishing veroorzaken grote schade aan je organisatie. Bij MKB’ers leidt het soms zelfs tot een faillissement. Het goede nieuws is dat je geen enorm budget of groot IT-securityteam nodig hebt voor het bestrijden van deze dreigingen. Met onze proactieve maatregelen verklein je direct de bedreiging van malware en ransomware voor jouw organisatie. Ga aan de slag en kies voor een onverstoord 2018! (meer…)

Virtueel gegijzeld… Betalen of niet?

ransomware betalen of niet

Wordt er in jouw organisatie meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de koffie, dan aan jullie online beveiliging? Dan komt er een dag dat je belangrijke/vertrouwelijke data wordt gestolen of onleesbaar versleuteld. De zogenaamde ransomware is meestal het resultaat van een werknemer die iets fout deed en een compleet bedrijfsnetwerk infecteerde. Foutje bedankt…

Vervolgens kan niemand meer bij zijn bestanden of wordt er gedreigd om gevoelige informatie openbaar te maken. De enige manier om dit te voorkomen is (meer…)

Wifi 802.11 WPA KRACK

Bron: link

VoiceByte adviseert al haar klanten om hun client wifi devices van de meest recente updates te voorzien. Denk hierbij aan telefoon, laptop, iPad, pc, etc.

De ontdekte kwetsbaarheid in het WPA2 protocol stelt aanvallers in staat om mee te luisteren op de verbinding. Echter, dit geld alleen voor verkeer dat niet al versleuteld is door bijvoorbeeld uw bank of door welke andere applicatie dan ook die verkeer tussen client en server versleuteld middels HTTPS:// ssl.

Dat maakt deze hack echter niet minder gevoelig. VoiceByte heeft zijn eigen systemen inmiddels voorzien van de laatste updates, maar deze hack is meer van toepassing op apparaten die verbinding maken ‘met’ het netwerk en niet zo zeer het netwerk zelf.

Heeft u nog vragen? Maakt u zich zorgen om uw omgeving? Neem dan even contact op met VoiceByte support voor een stappenplan of gewoon ‘peace of mind’.

VoiceByte omarmt Mitel – Powering Connections

Mitel levert een uitstekende PBX met hybride cloud-integraties en is alles behalve een kleine speler. Opererend in 100 landen en met naar schatting dagelijks meer dan 60 miljoen gebruikers is Mitel geen onbekende in de telecomwereld. Hun portfolio biedt mogelijkheden voor bedrijven vanaf 5 tot 65.000 werkplekken. Meer dan voldoende om de Nederlandse markt mee te bedienen.

Wilt u meer informatie, bent u geïnteresseerd in een demonstratie of bent u op zoek naar een nieuwe partner voor uw bestaande of nieuwe Mitel omgeving? Neem dan contact op met VoiceByte via 088 232 6666 of stuur een email naar sales@voicebyte.nl.

 

Nieuwe ransomwareaanval – update

De wereld is opnieuw in de ban van een nieuwe ransomwareaanval. Verschillende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, India, Amerika en ook in Nederland claimen hiermee aangevallen te zijn. De aanval lijkt in eerste instantie veel groter dan de vorige WannaCry aanval, echte cijfers ontbreken echter daar bedrijven niet graag bekennen te zijn besmet.

De aanval maakt gebruik van dezelfde Eternalblue-exploit die Windows PC’s aanvalt die niet volledig zijn bijgewerkt.

Wat te doen?
Je hebt nergens last van? Dat betekent niet dat je beschermd bent. Zorg ervoor dat Windows updates volledig is bijgewerkt. Tevens dien je gezond verstand te gebruiken en geen bestanden of emails te openen die je niet vertrouwd. Een email met het virus zou best van een contactpersoon kunnen komen, dit betekent niet dat het bericht veilig is.

Bij twijfel?
Neem contact op met VoiceByte support. Wanneer je denkt besmet te zijn, zet dan direct je machine uit en ontkoppel alle stroom- en netwerkaansluitingen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/126441/grote-ransomwareaanval-treft-organisaties-meerdere-landen.html

1 2

Hallo!
Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar

Contact met VoiceByte

Stel hier jouw vraag of verzoek ons je terug te bellen!

Wij zijn overdag bereikbaar op +31(0)88-2326666.
Voor niet dringende zaken kunt u ons natuurlijk ook een email sturen. support@voicebyte.nl

Amstelveen, hoofdkantoor
VoiceByte telefonie- & datadiensten
Schweitzerlaan 80, 1187 JD  Amstelveen, The Netherlands

Den Haag, WTC The Hague
VoiceByte
telefonie- & datadiensten
Prinses Margrietplantsoen 25, 2595 AM Den Haag, The Netherlands