Virtueel gegijzeld… Betalen of niet?

ransomware betalen of niet

Wordt er in jouw organisatie meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de koffie, dan aan jullie online beveiliging? Dan komt er een dag dat je belangrijke/vertrouwelijke data wordt gestolen of onleesbaar versleuteld. De zogenaamde ransomware is meestal het resultaat van een werknemer die iets fout deed en een compleet bedrijfsnetwerk infecteerde. Foutje bedankt…

Vervolgens kan niemand meer bij zijn bestanden of wordt er gedreigd om gevoelige informatie openbaar te maken. De enige manier om dit te voorkomen is een geldbedrag (vaak in Bitcoins) te betalen. Maar is dat werkelijk de oplossing?

Je hebt geen enkele zekerheid

Het betalen van losgeld aan een onbekende entiteit geeft je geen zekerheid dat je versleutelde gegevens weer bruikbaar worden. Heel vaak worden niet alle gegevens volledig ontsleuteld. En denk maar niet dat de cybercriminelen garanties geven of zoals VoiceByte 24/7 support bieden om alles op te lossen…

Daarnaast geeft betalen geen zekerheid dat je gegevens veilig zijn. Zelfs als je gegevens worden ontsleuteld, dan kunnen deze bestanden gekopieerd zijn en op een later moment worden gebruikt om jouw organisatie wederom te chanteren.

Stop met sponsoring

Het betalen van een losgeld aan hackers zal je nooit een veilig netwerk geven. Als je besluit om het losgeld te betalen, dan kunnen hackers dit geld gebruiken om nieuwe malware of ransomware te maken en opnieuw beginnen met aanvallen van de organisatie. De cybercriminelen weten inmiddels dat je bereid bent om te betalen, dus je bent een gemakkelijk doelwit. Kortom, het betalen van losgeld is slechts een eenmalige oplossing voor een aanhoudend probleem.

Wat vinden deskundigen?

Ook veiligheidsdeskundigen, de Nederlandse politie en zelfs de FBI adviseren om géén losgeld te betalen. Alleen zo maken we duidelijk dat cybercriminaliteit niet loont. Op dit gebied is een goede verdediging echt de beste manier.

In ons volgende blog leggen we uit hoe je cybercriminelen buiten de deur houdt én wat je moet doen als je toch slachtoffer wordt.

 

Wifi 802.11 WPA KRACK

Bron: link

VoiceByte adviseert al haar klanten om hun client wifi devices van de meest recente updates te voorzien. Denk hierbij aan telefoon, laptop, iPad, pc, etc.

De ontdekte kwetsbaarheid in het WPA2 protocol stelt aanvallers in staat om mee te luisteren op de verbinding. Echter, dit geld alleen voor verkeer dat niet al versleuteld is door bijvoorbeeld uw bank of door welke andere applicatie dan ook die verkeer tussen client en server versleuteld middels HTTPS:// ssl.

Dat maakt deze hack echter niet minder gevoelig. VoiceByte heeft zijn eigen systemen inmiddels voorzien van de laatste updates, maar deze hack is meer van toepassing op apparaten die verbinding maken ‘met’ het netwerk en niet zo zeer het netwerk zelf.

Heeft u nog vragen? Maakt u zich zorgen om uw omgeving? Neem dan even contact op met VoiceByte support voor een stappenplan of gewoon ‘peace of mind’.

VoiceByte omarmt Mitel – Powering Connections

Mitel levert een uitstekende PBX met hybride cloud-integraties en is alles behalve een kleine speler. Opererend in 100 landen en met naar schatting dagelijks meer dan 60 miljoen gebruikers is Mitel geen onbekende in de telecomwereld. Hun portfolio biedt mogelijkheden voor bedrijven vanaf 5 tot 65.000 werkplekken. Meer dan voldoende om de Nederlandse markt mee te bedienen.

Wilt u meer informatie, bent u geïnteresseerd in een demonstratie of bent u op zoek naar een nieuwe partner voor uw bestaande of nieuwe Mitel omgeving? Neem dan contact op met VoiceByte via 088 232 6666 of stuur een email naar sales@voicebyte.nl.

 

Nieuwe ransomwareaanval – update

De wereld is opnieuw in de ban van een nieuwe ransomwareaanval. Verschillende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, India, Amerika en ook in Nederland claimen hiermee aangevallen te zijn. De aanval lijkt in eerste instantie veel groter dan de vorige WannaCry aanval, echte cijfers ontbreken echter daar bedrijven niet graag bekennen te zijn besmet.

De aanval maakt gebruik van dezelfde Eternalblue-exploit die Windows PC’s aanvalt die niet volledig zijn bijgewerkt.

Wat te doen?
Je hebt nergens last van? Dat betekent niet dat je beschermd bent. Zorg ervoor dat Windows updates volledig is bijgewerkt. Tevens dien je gezond verstand te gebruiken en geen bestanden of emails te openen die je niet vertrouwd. Een email met het virus zou best van een contactpersoon kunnen komen, dit betekent niet dat het bericht veilig is.

Bij twijfel?
Neem contact op met VoiceByte support. Wanneer je denkt besmet te zijn, zet dan direct je machine uit en ontkoppel alle stroom- en netwerkaansluitingen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/126441/grote-ransomwareaanval-treft-organisaties-meerdere-landen.html

VoiceByte omarmt Bitdefender als nieuwe partner endpoint security

Bitdefender. Lees een van de vele online reviews en je weet dat het goed zit. Bitdefender is volgens VoiceByte een uitstekende aanvulling op ons beveiligingsportfolio waarin Watchguard onze grenzen controleert en Bitdefender de gebruikers ook beschermt buiten het bedrijfsdomein.

Bitdefender is al te implementeren vanaf € 2,- per endpoint per maand. Wilt u een demo of een vrijblijvende trial van deze managed service? Neem contact op met VoiceByte en laat een van onze engineers een proef-account voor u configureren.

Hier een aantal redenen om voor Bitdefender te kiezen.

Bel 088-2326666 en vraag naar de mogelijkheden.

Zakelijk online met de cloud diensten van Microsoft

Cloud diensten zijn niet alleen meer voor de kleine ondernemers, de start-ups, de slager om de hoek. Cloud diensten bepalen voor een steeds aanzienlijker deel de infrastructuur van ICT diensten binnen kleine en grote bedrijven. De schaalbaarheid, investeringsloos instappen en de almaar beter wordende proposities zijn ook voor grotere ondernemingen vaker een reden om hun infrastructuur naar de cloud te tillen. Een van de struikelblokken daarbij is e-mail compliance. Waar vroeger een Exchange server prima voor alle e-mail afhandeling kon zorgen zijn simpele taken zoals e-mail handtekeningen tegenwoordig een uitdaging. Of niet?

VoiceByte levert e-mail compliance oplossingen voor Office 365. Al uw medewerkers kunnen onbezorgd emailen vanaf al hun devices in de cloud en vanuit huis en toch worden alle zakelijke emails voorzien van de juiste gegevens en disclaimers. Meer weten? sales@voicebyte.nl of 088-232 6666 om een van onze engineers hierover te spreken.

Atrium op de zuidas voor recordbedrag verkocht

Het financieel dagblad meldt dat het Atrium aan de zuidas in Amsterdam is verkocht voor een recordbedrag van rond de 500 miljoen euro. De nieuwe eigenaar is volgens het FD het franse vastgoedbedrijf Amundi. Inclusief de twee nieuwe torens komt het bedrag per vierkante meter op 8300 euro en daarmee lijkt het Atrium koploper te zijn in Nederland.

Het Atrium is het oudste kantoorpand aan de zuidas en is in 1976 opgeleverd voor NMB bank (ING).

VoiceByte levert voor het Atrium glasvezelinfrastructuur, security- en ICT diensten en is nauw betrokken bij de totstandkoming van de infrastructuur in de twee nieuwe torens.

Bron: het Parool

 

WTC The Hague toneel voor feestje van de VVD

De tweede kamerverkiezingen zijn voorbij! Nu is het aan de partijen om een kabinet te vormen dat de uitslag van de verkiezingen recht aan doet.

De partijtop van de VVD koos dit jaar voor het WTC The Hague om hun feestje te vieren. Gelukkig voor de VVD werd het ook één groot feest. Ondanks het verlies van zetels zijn ze alsnog de grootste partij gebleven.

VoiceByte leverde die avond de infrastructuur benodigd voor de NOS en het ANP om hun live uitzendingen te faciliteren. Ook hebben wij in de algemene ruimtes van het WTC The Hague voor het draadloze netwerk gezorgd waarop de honderden aanwezigen in afwachting van de eerste exit-polls het nieuws op twitter en andere social media konden volgen.

Heeft u een infrastructurele uitdaging? Bel 088 232 6666 en vraag naar Michael van de Wetering of Gonçalo Nunes.

VoiceByte opent nieuw kantoor in het WTC The Hague

VoiceByte voert veel werkzaamheden uit voor het WTC The Hague. Daarbij is het aantal Business Center klanten en reguliere klanten van VoiceByte in het WTC nog steeds aan het groeien. Dit heeft VoiceByte doen besluiten om vanaf 1 april een kantoor te openen in het nieuwe gedeelte van het Business Center van het WTC. We zullen vanaf 1 april zorgen voor een bezetting van dinsdag t/m vrijdag. Hierdoor kunnen wij sneller klanten ondersteunen en staat de deur altijd open voor een stukje advies of de aanvraag van een offerte.

In het WTC The Hague verzorgen en onderhouden wij alle gebouw gebonden netwerken. Denk hierbij aan het netwerk voor de beveiligingscamera’s, het gebouwbeheersysteem en de recepties. Het openbare WiFi systeem is ook geplaatst en onderhouden door VoiceByte. In de E-toren hebben wij een glasvezel ring aan laten leggen zodat we huurders in de E-toren kunnen voorzien van een glasvezel internet verbinding tegen een gereduceerde prijs.

In het Business Center voorzien wij alle huurders van Internet (vast en draadloos) en hosted telefonie. Ook ondersteunen wij als er problemen met de PC’s of laptops zijn. Eigenlijk alles wat onder de noemer ICT valt ondersteunen wij het Business Center mee.

Bent u huurder binnen het WTC en benieuwd of VoiceByte wat voor u kunt betekenen loop dan een keer langs. Ons kantoor heeft nummer CD301 en is te vinden op de 3e Etage overloop van de C naar de D toren. De kleine lift van het nieuwe Plaza komt naast ons kantoor uit.

 

UniFi WiFi systeem

Steeds vaker kiest VoiceByte om de draadloze netwerken van klanten te implementeren met UniFi van Ubiquity. Het grote voordeel is dat de cloud based controller geen grote investering met zich meebrengt. Maar over de kwaliteit zijn wij misschien wel nog meer te spreken. Op locaties waar we met andere producten veel problemen ondervonden zijn deze problemen verdwenen toen we de UniFi producten daar zijn gaan toepassen.

Kijk voor meer informatie ook eens op https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ac/ of bel ons voor vrijblijvend advies of een offerte.

1 2

Hallo!
Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar

Contact met VoiceByte

Stel hier jouw vraag of verzoek ons je terug te bellen!

Wij zijn overdag bereikbaar op +31(0)88-2326666.
Voor niet dringende zaken kunt u ons natuurlijk ook een email sturen. support@voicebyte.nl

Amstelveen, hoofdkantoor
VoiceByte telefonie- & datadiensten
Schweitzerlaan 80, 1187 JD  Amstelveen, The Netherlands

Den Haag, WTC The Hague
VoiceByte
telefonie- & datadiensten
Prinses Margrietplantsoen 25, 2595 AM Den Haag, The Netherlands