Case: Uw eigen flexibele systeembeheerder

Probleem: Te weinig eigen ICT-mankracht
Klant: grote uitgever van tijdschriften

Het is inmiddels alweer bijna vier jaar geleden dat deze klant bij ons het verzoek indiende voor een tijdelijke extra ICT-kracht. Sinds deze aanvraag zijn wij het dagelijks aanspreekpunt met betrekking tot ICT-vraagstukken.

Wat doet een flexibel systeembeheerder?

De werkzaamheden van een systeembeheerder lopen zeer uiteen en verschillen uiteraard sterk per klant. Naast het dagelijks beheer op locatie, beheren wij ook een legio aan clouddiensten. Het grote voordeel is dat we als externe partij veel extra kennis in huis hebben om ook complexe ICT-projecten op te pakken(meer…)

SD-WAN, niet langer toekomstmuziek

SD-wan

Jarenlang was SD-WAN toekomstmuziek, te abstract, een modetrend en rocket science. Inmiddels wordt het door steeds meer bedrijven geïmplementeerd (bv. Siemens) en zien ook steeds meer andere bedrijven de voordelen die SD-WAN met zich meebrengt. (meer…)

7 voordelen van een Virtuele Desktop Infrastructuur

Ben je op zoek naar IT-omgeving die met je organisatie meegroeit? Een omgeving waarbij een nieuwe medewerker direct aan de slag kan en je team overal op elk moment kan werken? Dan is een Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) misschien iets voor jouw organisatie.

Simpel gezegd staan bij een virtuele desktop omgeving alle bureaubladen in de cloud. Medewerkers kunnen met hun eigen laptop inloggen op het systeem en werken alsof alles lokaal geïnstalleerd staat. VDI brengt veel voordelen met zich mee. Wij hebben er een aantal op een rij gezet.


(meer…)

Wat als de cloud wordt gehackt en wegvalt?

cloud gehacktTegenwoordig moet alles en iedereen naar de cloud. Data moet naar de cloud, back-ups moeten naar de cloud, applicaties en infrastructuur moet naar de cloud. Als je verkopers mag geloven hebben we geen computers meer nodig, hoeven we alleen nog een factuur te betalen per maand en dan is alles in ‘the cloud’.

Er is inderdaad een migratie gaande. Daar waar ieder zichzelf respecterend bedrijf zijn eigen dataruimtes onderhield, servers opeen stapelde en een legertje mensen in dienst had dit alles in de lucht te houden, zien we tegenwoordig veel meer services en applicaties verhuizen naar het internet, ofwel de cloud.  (meer…)

Adoptie van de cloud: Korte sprint vs. Big Bang

Bedrijven stappen massaal over naar ‘de cloud’. Logisch, want de beloofde voordelen zijn prachtig: meer flexibiliteit, goed schaalbaar en minder kosten. Maar wanneer zie je de eerste resultaten van je investering terug? Nou, dat is afhankelijk van de werkwijze! (meer…)

Het pannenkoekenvirus 1.0

Veel organisaties hebben het, maar zijn zich er niet van bewust. Waarschijnlijk jouw organisatie er meerdere en zorgen ze in meer of mindere mate voor beveiligingsrisico’s. Het pannenkoekenvirus is niet nieuw, maar wel een onderschat probleem binnen organisaties.

(meer…)

Case: Security verhogen

Opdracht: Risicoanalyse IT-omgeving
Klant: Beheerder van een uitgebreid portfolio aan vastgoedinvesteringen.

Kennis is macht. Kennis van anderen is meer macht. Bedrijfsspionage is van alle tijden. Informatie is kostbaar en is waardevolle handelswaar voor criminelen en sinds het internettijdperk ook overal beschikbaar. Jouw informatie ook. Dat wist ook onze klant met een uitgebreid portfolio aan vastgoedinvesteringen. (meer…)

Bring your own!

Bring your own device voicebyte

BYOD. Say what? Een marketingterm die bedrijven moest overtuigen om veel geld uit te geven aan nieuwe hardware, nieuwe licenties en meer consultants. Want bring your own device (BYOD) ging bedrijven geld besparen. Toch?

Bring Your Own Device Disaster

IT-beheerders kregen spontaan hoofdpijn. Zij die altijd werkten met vaste profielen, dichtgetimmerde Windows images en een afgesloten netwerk voor apparaten zagen het dan ook niet zitten. Maar consultants & managers hebben echter (meer…)

Case: Laptop weg, data op straat?

Probleem: Dataverlies
Klant: Beheerder van een uitgebreid portfolio aan vastgoedinvesteringen.

Werknemers nemen hun laptop mee op vakantie. Laten hem in de auto liggen als ze even een boodschap doen en zijn meestal niet zo zuinig op de spullen van de baas. Herkenbaar? Wel voor onze klant… (meer…)

Voorkom duizenden euro’s schade in 5 stappen

ransomware voorkomen

Ransomware, malware en phishing veroorzaken grote schade aan je organisatie. Bij MKB’ers leidt het soms zelfs tot een faillissement. Het goede nieuws is dat je geen enorm budget of groot IT-securityteam nodig hebt voor het bestrijden van deze dreigingen. Met onze proactieve maatregelen verklein je direct de bedreiging van malware en ransomware voor jouw organisatie. Ga aan de slag en kies voor een onverstoord 2018! (meer…)

1 2 3

Hallo!
Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar

Contact met VoiceByte

Stel hier jouw vraag of verzoek ons je terug te bellen!

Wij zijn overdag bereikbaar op +31(0)88-2326666.
Voor niet dringende zaken kunt u ons natuurlijk ook een email sturen. support@voicebyte.nl

Amstelveen, hoofdkantoor
VoiceByte telefonie- & datadiensten
Schweitzerlaan 80, 1187 JD  Amstelveen, The Netherlands

Den Haag, WTC The Hague
VoiceByte
telefonie- & datadiensten
Prinses Margrietplantsoen 25, 2595 AM Den Haag, The Netherlands