Bring your own!


BYOD. Say what? Een marketingterm die bedrijven moest overtuigen om veel geld uit te geven aan nieuwe hardware, nieuwe licenties en meer consultants. Want bring your own device (BYOD) ging bedrijven geld besparen. Toch?

Bring Your Own Device Disaster

IT-beheerders kregen spontaan hoofdpijn. Zij die altijd werkten met vaste profielen, dichtgetimmerde Windows images en een afgesloten netwerk voor apparaten zagen het dan ook niet zitten. Maar consultants & managers hebben echter vaak het laatste woord en zo geschiedde. De trend van het meenemen van je eigen MacBook, laptop en tablet was geboren.

Is dat wel veilig?

Of de digitale infrastructuur rondom BYOD naar behoren is ingericht, is vaak voer voor discussie. Discussie tussen degene die het heeft ingericht en bedrijven zoals VoiceByte die deze infrastructuur even tegen het licht houden. En inderdaad, veiligheid wordt vaak gezien als factor, maar niet als allesbepalende eis. De gevleugelde uitspraak; “Maar het moet ook veilig zijn” komt toch vaak aan het einde van een offertegesprek.

Secure by design

Het hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel in elk element van de IT bedrijfsvoering worden doorgevoerd. BYOD, Europeese wetgeving, een altijd veranderend IT landschap, ransomware, bedrijfsspionage, etc. Het is niet altijd een makkelijke opgave, maar helaas wel noodzakelijk om de continuiteit van de bedrijfsvoering te waarborgen. Een dag niet gewerkt is een dag niets verdiend!

> Laat jullie infrastructuur doorlichten door een expert. Vraag een second opinion aan bij VoiceByte. 
> Lees meer over hosted desktop